Friday, 10 November 2017

Hari Apresiasi Bakat dan Persembahan Tadika ABS 2017

Salam

Dah nak masuk 2 minggu dah acara ni berakhir tapi baru hari ni berkesempatan nak up kat blog.  huhu

Hari Apresiasi Bakat dan Persembahan ni adalah hari meraikan pelajar 6 tahun yang akan menamatkan sesi persekolahan di tadika.  Macam konvo tu... Selain itu, pelajar2 berpeluang untuk menunjukkan bakat persembahan masing2 dengan dibimbing oleh cikgu mereka. Dari seawal 3 tahun hingga la 6 tahun semua berpeluang beraksi di pentas.  

Yang bestnya Tadika ABS Bandar Saujana Putra ni mengadakan acara ini secara solo.  Maksudnya ialah acara ni dianjur sendiri oleh Tadika ABS cawangan Bandar Saujana Putra tanpa melibatkan cawangan2 lain.  Bila dah buat sendiri mestilah kualiti persembahan lagi bagus dan lebih ramai pelajar berpeluang menunjukkan bakat dan parents pun puas dapat tengok anak mereka. 

Tahun ni diadakan di Wisma LKIM atau nama panjang dia Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia yang terletak di Pulau Meranti, Puchong Selangor. 

28 Oktober 2017.... Hari majlis tersebut.  Pagi-pagi kami dah keluar rumah sebab taknak sampai lambat.  Tapi setibanya kat sana.

jeng jeng jeng

Nak tahu apa???

Saya dah tertinggal baju kemeja kotak2 untuk persembahan Danial yang kedua iaitu lagu SAHABAT.  aduussss

Stress betul rasa sebab dah gantung tepi pintu supaya tak lupa tapi sebab si Safiyya ni pegi usik2 saya sorok kat kerusi meja makan.  langsung tak ingat dah lepas tu.  Mujur la lokasi majlis ni tak la jauh sangat dan husband pun patah balik ke rumah untuk ambil baju. hehe... dan kami pun pegi la masuk mengambil tempat duduk.  Memang port yang best sebab tak ramai orang lagi.  

Tahun ni Danial ada 2 persembahan iaitu Choral Speaking bertajuk Si Tanggang dan juga nyanyian lagu Sahabat - Upin Ipin. 

Ini antara yang berlaku pada hari kejadian... 


Auditorium Wisma LKIM 

Wakil Pelajar - Aqif dan Saffiya

Doa pembuka majlis dari Danish Aiman

Penari jemputan dari MSU

2017 Graduation


Aariz Danial

I am me by little diva... 6Tahun
Baby Shark do do do 4 Tahun
 
Better When I'm Dancing - 3 & 4tahun
Medley Omar Hana - 4 Tahun

Pop Yeh Yeh - 5 Tahun

Walking in the Jungle - 5 Tahun
Sahabat - 6 Tahun
Choral Speaking Si Tanggang - 6 Tahun

Cikgu-cikgu Tadika ABS Bandar Saujana Putra (tiada dalam gambar cikgu sue dan cikgu azie)

Bersama semua yang menjayakan majlis tersebut (Pengacara dan Penari jemputan dari MSU)

Gemuruh Jiwa - persembahan penutup

Say cheeseeeee
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Pemilik Tadika ABS Bandar Saujana Putra Encik Nik Syamsul 
Kredit Gambar: Facebook Tadika ABS Bandar Saujana Putra dan kamera sendiri...Notakaki:  Sebelum hari persembahan saya ada bagitahu Danial nanti dia dah tak sekolah kat situ dah.  next monday tu bila saya ambil dia dari sekolah, Danial tanya saya 'mama cakap lepas persembahan danial dah tak sekolah sini dah.  kenapa papa hantar Danial kat sini?'

haiihhh tak menyabor dah ke nak darjah 1.

1 comment: