Bandar Saujana Putra Directory

Salam


Bahagian ini adalah sebagai rujukan untuk Penduduk Bandar Saujana Putra, Jenjarom Selangor.  Senarai yang saya letak kat sini hanya di dalam pengetahuan saya sahaja.  Sekiranya ada pembaca yang merupakan warga BSP nak tambah or nak cadang apa2, boleh la email saya di ayumie.hamizun@gmail.com

@ Whatsapp 017-4646225


Andaikata anda rasa ini mampu memberi manfaat kepada penduduk Bandar Saujana Putra, sila Share. 

Terima kasih

Ayu SP10

Makan Place (Sumber dari BSP Food & Delivery Facebook Group)


1. Bako Bako -  Western food 
Lokasi : tapak pasar malam SP8 
Contact No : 0137805901
Menu best - Cabobakonara yang paling sedap dan mushroom soup pun sedap jugak... Ada delivery ye (min 2 item).  Kalau malam2 rasa tekak nak makan western, boleh la whatsapp mereka. 




2.Nasi Arab Halis Ahmad
Contact No: 01128247728
Nasi Mandy memang terbaik... tak ingat berapa kali dah repeat order plus sagu gula melaka tuuu..  Halis Ahmad ni boleh buat catering jugak... call for quotation ye 







3. Kek Sedap Maslena Alwi SP 9
Contact No: 016-2150081
Kek Indulgence dan Hazelnut Chocolate Cheese sangat la recommended... RM15 je... tapi kena beli kat agent2 dia..
Agent Kek Maslena 
Sheshe Sherry - 0142600721
Amira Sakura - 0174517275




4. Nasi Lemak Norzara Shamsuddin SP 7
Contact No: 0122720580
Nasi lemak daun pisang akak ni memang sedap... RM1.50 satu and takde delivery tau.. siapa yang nak sila ke gerai dia kat SP7.  Kejap je dah sold out. kalau nak sangat2 mintak la akak tu simpankan... tapi kena la cepat pegi amik sebab ramai je yang tunggu. kalau lambat, melepas lerrr... akak ni jual belah petang. 



5. Nasi berlauk yang best

  • Din Ayam Kampung (bangunan kedai SP8) 
  • Kedai Pokok Sena (SP 4-belakang petronas sederet dengan kedai barang basah)
  • Restoran Tanjung Mai (SPU1)
  • Rafiqa Iman (homecook... ) 0126270838
Din Ayam Kampung

Rafiqa Iman


6. Zie Putu Perak Kak Roziah
contact no: 018-3811979
Kuih putu Perak ni memang susah nak jumpa orang kat belah Selangor / KL ni jual... Mujur ada akak Roziah ni... sekali beli mesti lebih dari 1 pack.. sedap and bila makan tak sedar anak kat sebelah. Gerai dia kat depan Restoran Tanjung Mai jalan SPU1





7. Kuew Tiaw Kerang SP 8 -tapak pasar
Kuew Tiaw Kerang ni viral kejap kat group hari tu... patut laa.. memang sedap pun.  beratur orang nak membelinya... gerai dia nama Kuew Tiaw Kerang Daun Pisang.  Kalau anda suka jenis kuewtiaw yang kering2 ni, boleh la try... kalau nak jenis berkuah tu beli kat abang lagi sorang... Gerai dia tulis char kuewtiaw... 




8. Karipap frozen Q-ut 
Contact No: 0166545114 (Kak Junija)
Karipap Q-ut ni comel2 je bentuk dia... dah nama pun cute... boleh beli yang frozen atau nak mintak akak ni goreng siap2.. tapi tambah sikit duit lahhh.  selain tu akak ni agent sambal tempoyak sufi... sedap menjilat jari. nyum nyum. 




9. Brownies yang sedap 
ada dua tokey brownies dihati saya....

Aida Shaker (SP6) 0127882158 (operasi dihentikan seketika)
Brownies yang simple tapi memang secukup rasa... tak terlalu manis tu yang penting.  sesuai sangat kalau ada jamuan2 kat sekolah anak nih...

Kak Fin (SP9) La'Finnia Brownies 01112782567
Brownies kak fin ada macam2 jenis.  sangat la kreatif tengok topping dia. kalau buat utk birthday cake sangat sesuai. 




10. Rendang Ayam 
Contact No: 0123948845 (Kak Nurul) 
- kalau dalam facebook nama dia Nurul Razak
Saya order rendang ayam kat akak Nurul ni masa jamuan raya tahun ni.  Sangat la sedap nak bagitau kat semua nihhh... Untuk hari2 biasa kak Nurul ada buat set pulut kuning dengan rendang ayam... RM4 je satu... try laa.. tak menyesal punya. 




Wahhh ni baru bab makan je... nanti saya sambung bab lain pulak... 

tukang paip, gas masak, potong rumput, repair aircond, repair mesin basuh, kemas rumah, ehhh banyak laa lagi... tunggguuuuu


Nota: yang saya senarai ni hanya yang saya pernah beli dan kena selera saya... (siap repeat ntah bape kali)



sambungan akan menyusul... tunggu ye.. tengah kumpul info..

No comments:

Post a Comment