Monday, 4 January 2016

Yuran Tadika ABS Bandar Saujana Putra

Salam...

2 January 2016 Sabtu... 
Merupakan hari pendaftaran bagi sesi pembelajaran untuk tahun 2016 untuk Tadika ABS Bandar Saujana Putra...

Abaikan muka saya yang mengembang iteww... #33weeks

Oleh kerana pada tarikh dan waktu yang sama, orang maintainance dari pemaju nak datang repair toilet yang bocor tu, terpaksalah saya seorang yang pergi ke sekolah dengan Danial.  Papa and fiyya dok kat rumah tunggu orang tu buat keje.  Sepanjang perjalanan yang tak jauh sangat tu, Danial dah buat muka.  hmm seperti biasa itu la reaksi dia kalau kata nak pegi sekolah.  Puas saya yakinkan yang hari tu saya tak tinggalkan dia seperti selalu.  

muka tak nak senyum...
Ok, mama promise akan teman Danial sampai habis...

Baru la dia semangat sikit... haihhh bila laaaa dia nak seronok pegi sekolah ni.. (sighhh)

Sampai je sekolah, dah ramai orang pun.  sesi untuk 5 Tahun bermula pukul 10 pagi.  Oleh kerana yang 4 Tahun pun tak abis lagi, so terpaksa la tunggu sekejap.  Sambil tunggu tu, sembang2 dengan Danial tanya mana satu kawan dia.  Tapi jawapan dia tetap sama... Nama kawan dia ialah CIKGU... huhu


Bila anak rasa tak seronok, dengan kita2 sekali terjejas (emosi).  Dah la request nak pegi tgk shark (Aquaria) masih tertangguh... Hari2 dia tanya pasal shark tu.. 
Tapi nak buat macam mana... hujung tahun ni mmg tersangat pack sebab pindah rumah hari tu.  Selagi tak setle, memang tak boleh nak kemana2... 


ok ok... kesat air mata... Sabar ye Danial.. nanti dah siap semua, kita pegi.  

Berbalik kepada cerita Tadika ABS....

Untuk Danial kami memilih pakej yang sekali ngan Day Care... senang sikit dah tak payah nak fikir van sekolah dan tempat transit.

Jadi sebulan adalah RM380...

Tu baru yang bulan2... pendaftaran yang 'banyak' tu...


1. Yuran Pendaftaran - RM150
2. Yuran Pengurusan - RM150
3. Bahan Bantu Pembelajaran dan Bahan Projek RM450
4. Uniform RM45 sepasang (saya amik 2 pasang RM85)
5. Baju Sukan RM35 sepasang
6. Aktiviti - Sukan RM100
                  - Malam Persembahan RM100
                  - Lawatan Sambil Belajar (bergantung kpd aktiviti)
7. Bulanan RM380 (Program tadika + Lunch + Tea time + Solat & Iqra)
8. Caj Lebih Masa RM5 sejam
9. Set Iqra RM10
10. Buku Bacaan BM RM 35
11. Buku Bacaan BI RM 35

* Butiran yuran ini berbeza mengikut umur... jadi sila rujuk kepada pihak sekolah untuk mendapatkan bayaran yang tepat....


Notakaki:  Mungkin saya ambil mudah tentang perasaan dia.  Ingatkan dia akan happy bila pegi sekolah dan hanya menumpukan pada Safiyya yang saya fikir akan lebih drama dari abang dia... Rupanya terbalik.  adik ok tapi abang pulak emosi... hmmm kesian Danial... 



No comments:

Post a Comment