Tuesday, 21 April 2015

Beriadah itu free... so pergi la beriadah dengan family anda.

Salam...

Dulu masa bujang atau tepat lagi masa zaman study dulu, beriadah dengan kawan2 adalah sebahagian daripada aktiviti saya kat kampus. Bukan la kata terror sangat bersukan.  Tapi kalau free waktu petang tu, mesti ajak geng pergi jalan petang.  Lagi la kolej kediaman dekat dengan pusat sukan.  Laju je ke sana untuk meregangkan otot2.  

Tapi bila dah kahwin ni, banyak pulak halangan atau lebih tepat lagi ALASAN untuk pergi beriadah.  Pergi bawak anak bermain kat taman permainan tu ada, tapi saya lebih memilih untuk membesarkan b*nt*t duduk di kerusi sambil memerhati suami melayan dak Danial main. 

Minggu lepas, husband ajak pegi jogging pagi2 kat Putrajaya.  Lagipun minggu yang akan datang ni, kami akan sertai fun run #twitterthon.  So sebelum otot2 semua kejang hari larian tu, saya pun setuju aje. Selama hari ni, husband rajin je join benda2 camni.  Tapi saya tak ikut pun.  tak kuasa you... Mimpi apa ntah, kali ni saya beria2 nak join ikut sama.  




Habis je beriadah tu, terus terbayang nasi lemak.... haihhh 

Notakaki: Twitterthon tu 25 April ni.  Nanti saya bagi live update ye...huhu #MSMW2015 #MSMWTwitterthon #PETRONASPrimax


2 comments:

  1. Lama btol sy x beriadah cmni..sma lh smjak ada ank2 suka sgt kumpul lelemak2 ni.hihii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama laa... makin liat sekarang ni...

      Delete